Μοσχάρι με κολοκυθάκια αυγολέμονο

2015-08-07
Μοσχάρι με κολοκυθάκια αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο υγιεινές και αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι και κολοκυθάκια αυγολέμονο που είναι ένα εξαίσιο, θρεπτικό και υγιεινό πιάτο που μπορείς να το φτιάξεις όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι μια φοβερή νοστιμιά την οποία θα λατρέψουν και τα παιδιά σου και έχει μια αρκετά εύκολη εκτέλεση καθώς αρχικά τσιγαρίζεις το μοσχάρι, στη συνέχεια τα κολοκυθάκια, ύστερα τα βράζετε όλα μαζί και ρίχνετε το αυγό με το λεμόνι μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό σας. Σερβίρετε και συνοδεύετε με μια από τις σαλάτες που σας αρέσει και έχετε ένα υγιεινό και πολύ νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • άνηθο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • οι κρόκοι 3 αυγών
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμός λεμονιού
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι εκλεκτό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες, αφού το καθαρίσετε από τα κόκαλα.

Βήμα 2

Το πλένετε και το στραγγίζετε.

Βήμα 3

Το αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Έχετε από πριν ζεστάνει αρκετά το λάδι και βάζετε τις φέτες να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο μεριές.

Βήμα 5

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα πλένετε καλά και χωρίς να τα σκίσετε τελείως, τους κάνετε μία τομή κατά μήκος.

Βήμα 6

Τα αλατοπιπερώνετε και αφού βγάλετε το κρέας από την κατσαρόλα, βάζετε τα κολοκυθάκια στο ίδιο λάδι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 7

Όταν βγουν τα κολοκύθια, ρίχνετε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, μέχρι να μαραθούν απλώς.

Βήμα 8

Προσθέτετε τρία φλιτζάνια νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνετε πάλι τις φέτες το κρέας να σιγοβράσουν.

Βήμα 9

Μέχρι να βράσουν καλά, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό. Όταν βράσουν, ρίχνετε τα κολοκυθάκια, βάζοντάς τα πάνω από το κρέας.

Βήμα 10

Δεν ανακατεύετε με κουτάλα.

Βήμα 11

Απλώς, κουνάτε τη χύτρα μέσα στα χέρια σας.

Βήμα 12

Χτυπάτε τους τρεις κρόκους καλά.

Βήμα 13

Προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, αφού χαμηλώσετε πολύ τη φωτιά, κουνώντας την κατσαρόλα σιγά - σιγά.

Βήμα 14

Το φαγητό τώρα είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή