Μοσχάρι με μανιτάρια α λα κρέμ με κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα

2015-10-06
Μοσχάρι α λα κρέμ με μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Το πεντανόστιμο μοσχάρι αλα κρέμ με μανιτάρια είναι η δική μου πρόταση για σένα μέσα από τις σελίδες του ιστότοπού μας και είμαι σίγουρη ότι θα την αξιολογήσεις και εσύ ως μία από τις πιο εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές με μοσχάρι που σου έχουμε προτείνει. Τα υλικά λοιπόν που θα χρειαστείς είναι ένα καλό κομμάτι μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κρεμύδι, πράσο, μανιτάρια μπαχαρικά και φυσικά κρέμα γάλακτος προκειμένου να δέσει η σάλτσα μας και να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ιδανικά θα σου πρότεινα να συνοδεύσιες το φαγητό σου είτε με πουρέ, είτε με πατάτες τηγανιτές που του ταιριάζουν πολύ. Φυσικά ένα ποτήρι λευκό κρασί θα του ταίριαζε επίσης φοβερά. Ακολούθησε την πρόταση μου, παίξε με τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση χτένι)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 260 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα, που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια με το πράσο.

Βήμα 2

Αφού μαραθούν προσθέτουμε και το κρέας το οποίο αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά δηλαδή το θυμάρι ή τη ρίγανη και τη δάφνη με το αλατοπίπερο λίγο βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί ίσα ίσα το κρέας, και αφήνουμε με κλειστό καπάκι το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Τότε προσθέτουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε για ακόμα 20 λεπτά το φαγητό στη φωτιά.

Βήμα 5

5 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί τα υλικά μία βράση και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή