Μοσχάρι με ρεβύθια

2015-09-20
Μοσχάρι με ρεβύθια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια θρεπτικότατη και εξαίσια συνταγή με μοσχάρι και ρεβύθια θα βρεις στην παρακάτω σελίδα την οποία δοκίμασα σαν παραλλαγή πέρσι στις διακοπές μου και την έχω εντάξει στο τακτικό συνταγολόγιο που ακολουθώ στην οικογένεια μου. Η εκτέλεση της είναι πολύ πιο απλή από ότι ακούγεται αρχικά, καθώς κόβεις το μοσχάρι σε μερίδες και το τσιγαρίζεις με λάδι και κρεμμύδι. Ρίχνεις τη ντομάτα και τα ρεβύθια που έχεις μουσκέψει και τα βράζεις όλα μέχρι να ετοιμαστούν. Διαλέγεις την κατάλληλη από τις εποχιακές σαλάτες και την συνοδεύεις με το γεύμα σου και απολαμβάνεις.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • μισό κιλό ρεβίθια
  • μισό κιλό ντομάτες
  • 300 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι να ροδίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε μουσκέψει επί αρκετές ώρες.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, με λίγο νερό σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με το λάδι του.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή