Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

2015-11-19
Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Εάν θέλεις να μαγειρέψεις είτε για την οικογένεια σου είτε για τους φίλους σου το πιο νόστιμο και καλομαγειρεμένο μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη συνταγή για στιφάδο που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειτια για μία εύκολη και οικονομική θα έλεγα συνταγή με μοσχάρι που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τα υλικά γνωστά και κλασικά, το μυστικό του φαγητού βρίσκεται στις πολλές ώρες ψησίματος μέσα στο φούρνο ενώ μπορείς να ακολουθήσεις τη δική σου παραλλαγή της συνταγής χρησιμοποιώντας τα δικά σου ααγαπημένα μπαχαρικά όπως είναι γαρύφαλλο, κανέλα, δάφνη, μοσχοκάρυδο, mix πιπεριών, μπαχάρια κλπ. Μη χάνεις στιγμή οργάνωσε από τώρα το Κυριακάτικο τραπέζι σου και περιμένω εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 2 κιλά κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • μπαχάρι
  • 1 συσκευασία ντομάτα πουμαρό
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας μας, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να πάει το ζουμάκι από τα κρεμμύδια μαζί με τη ντομάτα παντού και να ποτίσει το κρέας.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθούς για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι το οποίο ανοίγουμε μόνο στα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή