Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα της παρέας

2015-10-08
Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι το κλασικό με μία δόση διαφορετικού τότε ακολούθησε την συνταγή για μοσχάρι που σου παραθέτω στην παρακλατω σελίδα και φτιάξε μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας. Πρόκειται για μοσχαράκι νουά μεγειρεμένο στην κατσαρόλα με χυμό λεμονιού, κρεμμύδι, καρότα, σέλινο, σβησμένο με λευκό κρασί, αρωματισμένο με μπαχάρι και ενισχυμένο ως προς την γευστική του ένταση με μία κουταλιά μουστάρδας. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις η συνταγή είναι απλή και οικονομική ενώ ως προς τη νοστιμιά είμαι σίγουρη ότι θα δεχτείς τα εύσημα όλων. Μη χάνεις λοιπόν καιρό ακολούθησε την πρόταση μου και καλή όρεξη!

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας σας
  • λίγο μπαχάρι
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μας ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το καρότο μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε λίγο νεράκι, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 4

Προς το τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το χυμό λεμονιών μαζί με τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 5

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή