Μουσταλευριά από την Κρήτη με μούστο και αλεύρι

2015-06-27
Μουσταλευριά από την Κρήτη με μούστο και αλεύρι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια ακόμα παλιά, κλασική, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για μουσταλευριά από την Κρήτη με μούστο και αλεύρι σου παρουσιάζω παρακάτω που σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για μουσταλευριά αυτή είναι η αδυναμία μου. Η βάση της είναι ο μούστος με το αλεύρι αλλά περιέχει διάφορα γλυκαντικά και γευστικά στοιχεία όπως το σουσάμι, η κανέλα, το γαρύφαλλο αλλά και τα καρύδια και τα αμύγδαλα που ο συνδυασμός αυτών μας δίνει ένα πολύ πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξεις και να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή και φυσικά να μοιραστείς τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 5 ποτήρια του νερού μούστος
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερού αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι νερού καρύδια μισοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας στάχτη
  • 1 ποτήρι κρασιού σουσάμι
  • λίγη κανέλα και γαρύφαλλα κοπανισμένα ψιλά

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το μούστο με τη στάχτη.

Βήμα 2

Αφού κρυώσει, τον σουρώνουμε 3-4 φορές ώσπου να καθαρίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε μπώλ, αφού πρώτα πασπαλίσουμε τον πάτο με σουσάμι και κατόπιν την επιφάνεια της μουσταλευριάς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή