Μπακλαβάς σιροπιαστός Ευβοίας με σιρόπι με μέλι

2015-04-28
Μπακλαβάς σιροπιαστός Ευβοίας με σιρόπι με μέλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου στέλνω μια συγκλονιστική συνταγή για να φτιάξεις τον μπακλαβά σιροπιαστό Ευβοίας με σιρόπι με μέλι για να την μαγειρέψεις και να την σερβίρεις σαν το γλυκό της ημέρας σου. Η συνταγή αυτή θυμίζει τις περισσότερες κλασικές συνταγές με μπακλαβά που σου έχουμε παρουσιάσει και είναι ιδιαίτερα γευστική καθώς περιλαμβάνει καρύδια σε συνδυασμό με κανέλα και γαρύφαλλο. Αυτά όταν λούζονται με το σιρόπι που περιέχει μέλι δημιουργείται ένα γλυκύτατο αποτέλεσμα το οποίο δεν πρέπει να χάσεις από το να δοκιμάσεις. Για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση θέλεις να κάνεις, μπορείς να το στείλεις στην φόρμα που είναι στο κάτω μέρος της σελίδας στο τέλος αυτής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καρύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1.300 γραμ. φύλλο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 1/2 ποτήρι βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι (χυμός)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με 4 ποτήρια νερό και 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι χυμό.

Βήμα 2

Όταν βράσει καλά και δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Κόβουμε το καρύδι μέτριο (όχι πολύ ψιλό).

Βήμα 5

Το βάζουμε σε λεκάνη.

Βήμα 6

Ρίχνουμε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο, 5-6 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Βήμα 8

Στρώνουμε 5 φύλλα, βουτυρωμένα ένα - ένα και μετά, σε κάθε φύλλο ρίχνουμε από λίγο καρύδι, μέχρι να τελειώσει τα καρύδι.

Βήμα 9

Από πάνω στρώνουμε άλλα πέντε φύλλα βουτυρωμένα ένα - ένα (χωρίς καρύδι).

Βήμα 10

Κόβουμε το γλυκό μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα γαρύφαλλο.

Βήμα 11

Βάζουμε το βούτυρο στη φωτιά να κάψει και το ζεματάμε.

Βήμα 12

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 13

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ζεστό όπως είναι, το περιχύνουμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι λίγο χλιαρό.

Βήμα 14

Σκεπάζουμε το μπακλαβά με ένα σανίδι, τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά τον κόβουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή