Μπισκότα με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κανέλα

2015-10-23
mpiskota-me-xhrous-karpous-kai-stafides
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Ακόμα μια πανεύκολη, γεμιστά εξαιρετική και λαχταριστή συνταγή με μπισκότα, για τους λάτρεις των αποξηραμένων καρπών, αλλά και της σταφίδας. Σε μία τραγανή επικάλυψη απο μπισκότο, αποφάσισα να προσθέσουμε υγεία. Χρησιμοποιώντας δηλαδή τις θαυματουργές δυνατότητες των ξηρών καρπών και της σταφίδας, που θα έπρεπε να τους χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στη διατροφή μας, και όχι μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις φού μας γεμίζουν με βιταμίνες και χαρίζουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας δίνουν ένα απίθανο γευστικό αποτέλεσμα, που δεν θα το πιστεύετε. Συνθέτουμε, λοιπόν, για μας και για τους αγαπημένους μας ένα υγιεινό, ευχάριστο, ανοιξιάτικο γλυκό, που θα τους αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ακόμη δεν αρχίσατε?

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σταφίδες ξανθές και μαύρες ανακατεμένες
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 40 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης άψητα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού ούζο
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό, όχι γεμάτο
  • 1 κ. σ. κανέλα και γαρύφαλλο μαζί
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε στο μούλτι τις σταφίδες, ψλικόβουμε τα αμύγδαλα, τα οποία έχουμε ξεφλουδίσει και ψιλοκόβουμε τα φυστίκια.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε την αμμωνία που έχουμε διαλύσει σε νερό, τη σόδα που διαλύουμε στο πορτοκάλι, το λάδι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το ξύσμπα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα αυτό προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα φυστίκια, το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μία κολλώδης ζύμη.

Βήμα 4

Τέλος σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μπισκότα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή