Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με ζαχαρόπαστα

2015-12-14
mpiskota-xristougenniatika-me-zaxaropasta
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Καλημέρα σας αγαπητές μου φίλες. Είμαστε όλες χαρούμενες, ευδιάθετες και με εξαιρετική διάθεση να βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μαγειρικές μας ικανότητες, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε γιορτινά πιάτα, που θα ομορφήνουν ακόμα περισσότερο τις πανέμορφες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, σήμερα ένα λατρεμένο και παραδοσιακό γλυκάκι, μια λιχουδιά η οποία δεν λείπει από κανένα νοικοκυριό στις γιορτές, γεμίζοντας τις κουζίνες και την γειτονιά με απίθανα αρώματα που σε σαγηνεύουν. Έχω να σας προτείνω φίλες μου, μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα με ζαχαρόπαστα. H ζαχαρόπαστα είναι ένα υλικό που προσφέρει εξαιρετική γεύση στο γλυκό μας, για αυτό το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το καλύτερο άνοιγμα για τη ζαχαρόπαστα είναι να γίνει με πλάστη από σιλικόνη και ένα άλλο μυστικό είναι ότι να μην την κάνετε πολύ σφιτή γιατί θα σφύξει από μόνη της μετά από λίγες ώρες. Χαρίστε και σε αυτές τις γιορτές χαρά, απόλαυση και εξαιρετικές γεύσεις στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερες τις εορταστικές μέρες. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με υγεία πάνω από όλα!

 

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα βούτυρο να έχει μαλακώσει
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
  • 2 κουτ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε το βούυτρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε το αυγό να αναμειχθεί καλά, τη βανίλια, το αλάτι, σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και αφράτη.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Μόλις παγώσει παίρνουμε λίγη λίγη τη ζύμη και της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε με μία κουπ πατ.

Βήμα 5

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε τα μπισκότα πάνω, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 15-20 λεπτά, τα αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά στη σχάρα.

Βήμα 6

Τέλος στολίζουμε από πάνω με τη ζάχαρόπαστα και είναι έτοιμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή