Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο

2015-11-28
Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Καλησπέρα σας φίλες μου. Μου ξύπνησε σήμερα μια από τις λατρεμένες συνταγές με μπιφτέκια που είναι ένα φαγητό που μέχρι και σήμερα, εδώ και τόσα χρόνια λατρεύω να τρώω από τα χέρια της μανούλας μου. Είναι μια παιδική ανάμνηση, που θέλω να μοιραστώ αρχικά μαζί σας, αλλά και σαν εξαιρετικές νοικοκυρές πρέπει να γνωρίζουμε. Μιλάω φυσικά για τα ανεπανάληπτα μπιφτέκια με γέμιση φέτας. Το φαγητό αυτό, πέραν του ότι είναι εκπληκτικό στη γεύση, σου δίνει την δυνατότητα να πειραματιστείς, να χρησιμοποιήσεις ό,τι άλλο βάζει η φαντασία σου στη γέμισή του. Πιπεριά, ντομάτα αλλά και πρόσθετα είδη τυριού, όπως κεφαλοτύρι. Γρήγορο, απλό, εύκολο, λαχταριστό, οικονομικό και πάνω απ’ όλα μαμαδίστικο. Κάντε το και σεις ανάμνηση γλυκιά των παιδιών σας. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο σε νερό και καλά στιμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το μπαχάρι, το κύμινο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, τη μαγειρική σσόδα τη ρίχνουμε τελευταία, το ξύδι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά να τα πλάσουμε.

Βήμα 2

Μόλις πλάσουμε τον κιμά πλαθουμε ένα ένα τα μπιφτέκια, ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και το σκεπάζουμε με ένα άλλο μπιφτέκι από πάνω φροντίζοντας να το κλείσουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Τέλος τοπιθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά και από τις 2 πλευρές.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή