Μπιφτέκια για burger με κιμά από μοσχάρι

2015-11-23
mpiftekia-gia-burger
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Καλές μου φίλες καλησπέρα. Σήμερα αποφάσισα να προτείνω ένα λαχταριστό, αμαρτωλό γεύμα, ένα βρώμικο όπως συνηθίζεται καμιά φορά να λέγεται, φαγητό. Μιλάω φυσικά για τα λατρεμένα burger. Ένα χάμπουργκερ που μπορούμε να συνδυάσουμε όπως εμείς θέλουμε. Στην περίπτωσή μας, προτιμήσαμε το burger μας με μπιφτέκια, μια σχετικά κλασσική επιλογή. Το ”καθαρό” burger όπως λέγεται όταν αγκαλιάζει μπιφτέκι και όχι άλλο κρέας, συνήθως συνοδεύεται από ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαρούλι, λιωμένο τυρί και ντομάτα. Επομένως, θεωρώ το χάμπουργκερ αυτό εύκολο στην παρασκευή στο σπίτι, και σχετικά οικονομικό. Με την συντροφιά φίλων, αγαπημένων προσώπων ή καλεσμένων, είμαι βέβαιη πως θα το απολαύσετε. Πάρτε και μια κρύα μπύρα και θα με θυμηθείτε. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 8 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες τσένταρ
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φέτες ντομάτας
  • μαρούλι
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τον κιμά, τον πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα αλατίζουμε μόνο από την πάνω και την κάτω μεριά. Μόλις ετοιμαστούν τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά και ψήνουμε 5 λεπτά από την κάθε μεριά. Λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε 2 φέτες τσένταρ από πάνω να λιώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι κρύο χωρίς λάδι ρίχνουμε το μπέικον, το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει και μόλις βγάλει τα ζουμιά του ρίχνουμε και τα ψωμάκια ίσα ίσα να ζεσταθούν και να πάρουν γέυση.

Βήμα 3

Τέλος βάζουμε στα ψωμάκια, το μπιφτέκι με το τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, κέτσαπ, μαγιονέζα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή