Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο

2015-11-07
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Καλησπέρα σας φίλες μου. Σήμερα αποφάσισα να συνδυάσω δυο αγαπημένα φαγητά. Επέλεξα δηλαδή το μπιφτέκι, όχι όμως με κιμά χοιρινού ή μοσχαριού, αλλά κοτόπουλου. Θα χαρακτήριζα το φαγητό αυτό αρκετά ελαφρή, ευχάριστο στην παρασκευή, γευστικά εξαιρετικό, και το πιό σημαντικό αρκετά οικονομικό. Επιπλέον, θα μαγειρέψετε ένα πολύ υγιεινό πιάτο για την οικογένειά σας, καθώς το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών. Επίσης, μπορείτε να προτιμήσετε τηγανιτές πατάτες, που σίγουρα θα επιθυμούν οι μικροί-ες του σπιτιού. Έχετε λοιπόν καλύψει όλες τις προδιαγραφές για ενα αξέχαστο μεσημεριανό, βραδινό ή εορταστικό γεύμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την τώρα!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου από στήθος ή μπούτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. αλάτι κοφτή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πιπέρι κοφτή
  • ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ βγάζουμε τον κιμά, τον κρεμμύδι, το λάδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουμε πολύ καλά, τα ζυμώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι σκεπάζουμε με νερό και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 20 βαθμούς κατεβάζοντας τον στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος πλάθουμε τα μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια, τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες αφού περάσει 1 ώρα αφότου έχουμε βάλει τις πατάτες, περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά για να τα γυρίσουμε και από την άλλη.

Βήμα 4

Τέλος μετά από 1 1/2 που ψήνοντα οι πατάτες ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή