Μπομπότα ψωμί Θεσσαλίας απλή με καλαμποκίσιο αλεύρι

2015-05-29
Μπομπότα ψωμί Θεσσαλίας απλή με καλαμποκίσιο αλεύρι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου στέλνω μια καταπληκτική συνταγή για μπομπότα ψωμί Θεσσαλίας απλή με καλαμποκίσιο αλεύρι που είναι και από τις αγαπημένες μου προτάσεις για μπομπότα καθώς την θεωρώ υπερπαραγωγή και τρομερά νόστιμη. Τα υλικά που συνθέτουν την γεύση της είναι η βανίλια, το κονιάκ, ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιών και στην ζύμη βάζουμε και σταφίδες. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό ιδιαίτερα αν θέλεις μια πρόταση που διαφέρει από τις συνηθισμένες με τα απλά και κλασικά υλικά. Δοκίμασε να την φτιάξεις και μοιράσου μαζί μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου στον προβλεπόμενο χώρο για τα σχόλια στο τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 250 γραμ. λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 1/2 κιλό σταφίδες άσπρες
  • 3 πορτοκάλια (ο χυμός τους και λίγο ξύσμα)
  • 3 κουταλάκια σόδα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 1 φλιτζάνα χλιαρό νερό
  • Για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζάνες ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνες νερό
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο, το ανακατεύουμε με μία φλιτζάνα ζάχαρη και το βάζουμε σε βαθύ σκεύος.

Βήμα 2

Καίμε το λάδι, το ρίχνουμε στο αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και το τρίβουμε με τα χέρια μας για να μην έχει σβώλους.

Βήμα 4

Κάνουμε μία λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις άσπρες σταφίδες, τα δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε και το νερό χλιαρό και ανακατεύουμε, ώσπου να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 6

Αλείφουμε το ταψί με λάδι, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καλαμποκίσιο και στρώνουμε το μίγμα.

Βήμα 7

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μία ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 8

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα υλικά, το βράζουμε 5 λεπτά και μόλις κρυώσει το γλυκό, το περιχύνουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή