Μπουγάτσα με κιμά Θεσσαλονίκης

2015-12-11
mpougatsa-me-kima-thessalonikhs
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μεταφερόμαστε στις νοστιμιές της όμορφης Θεσσαλονίκης καθώς πρόκειται για τη μπουγάτσα που είναι η πόλη που δεσπόζει. Πρόκειται για μπουγάτσα αλμυρή καθώς φτιάχνετε με κιμά. Το φύλλο κρούστας, τα 2 έιδη κιμά μοσχαρίσιου και πρόβειου, τα έντονα μυρωδικά όπως το μοσχοκάρυδο, το λευκό κρασί, το γάλα, η ζάχαρη σε συνδυασμό με το σκόρδο και τα κρεμμύδια δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μία συνταγή που σίγουρα πρέπει να τη φτιάξετε κια να τη δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα (ελληνικού)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 500 γρ κιμά ανάμικτο (μοσχάρι-πρόβειο)
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζω και κόβω το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζω τον κιμά, ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύω, σβήνω με κρασί, προσθέτω το μοσχοκάρυδο και κλέινω με το καπάκι για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί στον πάτο του και στα πλάγια, λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα στρώνουμε τα 7 πρώτα κάτω, περιχύνουμε με τη γέμιση να στρωθεί παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Βήμα 4

Τέλος τον κρόκο του αυγού τον διαλύουμε μαζί με το γάλα, αλέιφουμε τη μπουγάτσα, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή