Μπουρέκι Τούρκικο Πολίτικο με λίγα υλικά

2015-05-25
Μπουρέκι Τούρκικο Πολίτικο με λίγα υλικά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω θα δεις μια πολύ νόστιμη και διαφορετική πρόταση για να φτιάξεις το σικερ μπουρέκι Τούρκικο Πολίτικο με λίγα υλικά το οποίο είναι μια από τις αδυναμίες μου σε σχέση με τα υπόλοιπα μπουρέκια που σου έχουμε προτείνει στον ιστότοπο μας. Η συνταγή είναι από την κυρία που έχουμε και μας βοηθάει στο σπίτι που η καταγωγή της είναι από την Πόλη και περιέχει λίγα και απλά υλικά αλλά όπως κάθε Πολίτικο φαγητό, είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση χρειαστείς να κάνεις κατά τη διάρκεια ανάγνωσης ή εκτέλεσης της συνταγής αυτής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 2 κιλά άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας δροσάγκαθο (πωλείται στα φαρμακεία, με την ονομ. γκόμ ντέ ντραγκάτ)
  • μισό κιλό ροδόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα ποτήρι του νερού το δροσόγκαθο, από την προηγούμενη μέρα, και το γεμίζουμε κατά τα 3/4 με ροδόνερο.

Βήμα 2

Την επομένη, θα έχει γίνει σαν κόλλα.

Βήμα 3

Το ανακατεύουμε με το κουταλάκι, έως ότου γίνει μία μάζα σαν πολτός.

Βήμα 4

Ζεματάμε και καθαρίζουμε τις φλούδες από τα αμύγδαλα.

Βήμα 5

Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ξανθύνουν (προσέχουμε να μην σκουρύνουν).

Βήμα 6

Τα περνάμε από τη μηχανή ή τα στουμπίζουμε ψιλά ψιλά στο γουδί.

Βήμα 7

Βάζουμε στη λεκάνη τα ψιλοκοπανισμένα αμύγδαλα, προσθέτουμε ένα πιατάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη και 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ ροδόνερο και τα ζυμώνουμε.

Βήμα 8

Με το μίγμα αυτό, σχηματίζουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βήμα 9

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη λεκάνη 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη, σχηματίζουμε ένα βουναλάκι με μία λακκουβίτσα στη μέση, στην οποία ρίχνουμε το το χτυπημένο δροσάγκαθο.

Βήμα 10

Παίρνοντας ζάχαρη από το βουναλάκι, με ένα μαχαίρι, δουλεύουμε το δροσάγκαθο προσθέτοντας κι άλλο ροδόνερο, ώσπου να γίνει μία ζύμη άσπρη που την πλάθουμε, κατόπιν με τα χέρια μας και της δίνουμε σχήμα μπαστουνιού.

Βήμα 11

Κόβουμε ένα ένα κομματάκι, το ανοίγουμε πολύ λεπτό πιτάκι, σε μέγεθος ποτηριού του κρασιού και βάζουμε μέσα το μπαλάκι αμυγδάλου και το κλείνουμε.

Βήμα 12

Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, το πατάμε λίγο και με τα δάχτυλα μας το τσιμπάμε μετά γύρω γύρω να πάρει σχήμα αστεριού.

Βήμα 13

Τα περνάμε κατόπιν όλα μαζί στην άχνη ζάχαρη.

Βήμα 14

Τινάζοντας την πολύ ζάχαρη, τα τοποθετούμε ένα ένα στη σχάρα για να κοκαλώσουν (δεν ψήνονται).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή