Μπουρεκάκια Τήνου εύκολα σπιτικά με καρύδια

2015-05-31
Μπουρεκάκια Τήνου εύκολα σπιτικά με καρύδια
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις τα μπουρεκάκια Τήνου εύκολα σπιτικά με καρύδια θα βρεις παρακάτω. Είναι μια νοστιμότατη πρόταση για γλυκό καθώς περιέχει διάφορα υλικά που συνδυάζονται μεταξύ τους όπως το σουσάμι, το πορτοκάλι, η κανέλα, το μέλι, τα καρύδια και το γαρύφαλλο τα οποία δίνουν ένα συγκλονιστικό και πρωτότυπο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου συνιστώ χωρίς σκέψη να προετοιμαστείς για να το φτιάξεις. Για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι μπορείς να μου στείλεις στην αντίστοιχη περιοχή επικοινωνίας στο κάτω μέρος της συνταγής.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό καρύδια κοπανισμένα
  • μισό κιλό σουσάμι κοπανισμένο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά γαρύφαλλα
  • μισό κιλό μέλι
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • μισό κιλό φρυγανιές κοπανισμένες
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • λίγο γάλα
  • χυμός πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το μέλι.

Βήμα 2

Όταν κάψει, προσθέτουμε τα καρύδια, το σουσάμι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις φρυγανιές, ανακατεύουμε καλά, να γίνει όλη η γέμιση ένα καλό μίγμα, αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια, που τα πλάθουμε στο σχήμα και τις διαστάσεις του κουραμπιέ.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε ένα κιλό αλεύρι με λίγο γάλα και χυμό πορτοκαλιού, να γίνει το ζυμάρι σκληρό.

Βήμα 5

Το ανοίγουμε και το κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 10 εκατοστών περίπου.

Βήμα 6

Βάζουμε σε κάθε στρογγυλό το σχήμα κουραμπιέ που έχουμε πλάσει από τη γέμιση.

Βήμα 7

Το τυλίγουμε μία δίπλα να γίνει σαν μισοφέγγαρο και το πιέζουμε καλά στις άκρες με βρεγμένα χέρια ή το κόβουμε με τον τροχό, για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Βήμα 8

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν τα βγάλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή