Μπουρεκάκια Τούρκικα Σμυρνέικα γεμιστά και λαχταριστά

2015-05-28
Μπουρεκάκια Τούρκικα Σμυρνέικα γεμιστά και λαχταριστά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια καταπληκτική και πολύ νόστιμη συνταγή για μπουρεκάκια Τούρκικα Σμυρνέικα γεμιστά και λαχταριστά με βανίλια και πορτοκάλι. Είναι μια νοστιμότατη πρόταση και μια ξεχωριστή ιδέα καθώς ο συνδυασμός της χειροποίητης ζύμης που φτιάχνουμε με την γέμιση δίνει ένα αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να δοκιμάσεις. Το γλυκό αυτό σερβίρεται σαν επιδόρπιο μετά από το γεύμα της ημέρας σου αλλά και σαν πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αν σου δημιουργηθούν οποιεσδήποτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την εκτέλεση της συνταγής, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου γράφοντας τες μου στον χώρο που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 400 γραμ. γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 75 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας βανίλια
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 αυγό για το τέλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκάνη.

Βήμα 2

Ανοίγουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη με το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια.

Βήμα 4

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, αλευρώνουμε το τραπέζι και δουλεύουμε τη ζύμη ξανά.

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες.

Βήμα 7

Κάθε μπάλα την ανοίγουμε φύλλο πάνω στο τραπέζι με αλευρωμένο πλάστη.

Βήμα 8

Κόβουμε κατόπιν κάθε φύλλο σε 20-25 τρίγωνα.

Βήμα 9

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα 10

Σε πιάτο ανακατεύουμε το βούτυρο (που κρατήσαμε έξω από το ψυγείο), την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.

Βήμα 11

Βάζουμε στη μέση κάθε τριγώνου λίγη γέμιση και κλείνουμε το τρίγωνο.

Βήμα 12

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμεμε χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 15 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή