Νηστίσιμη μπουγάτσα με ρυζάλευρο γλυκιά με σιμιγδάλι και βανίλια

2015-09-28
nistisimh-mpougatsa-me-ruzaleuro
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις νοστιμότερες συνταγές με μπουγάτσα που σου έχουμε παρουσιάσει ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι πρόκειται για μια νηστίσιμη πρόταση για μπουγάτσα που περιέχει ρυζάλευρο. Την περίοδο της νηστείας την έχουμε συνδυάσει σχεδόν όλοι με τις στερήσεις, αυτή η συνταγή λοιπόν της μπουγάτσας καταρρέει την πεποίθηση αυτή αφού δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και νοστιμάδα. Πρόκειται για γλυκιά εκδοχή της μπουγάτσας που σε συνδυασμό με το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το άρωμα βανίλιας και όλες αυτές οι γέυσεις και οι μυρωδιές που περικλύονται από το φύλλο κρούστας δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα το τιμήσουν και αύτοί που δεν νηστεύουν.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ρυζάλευρο χωρίς γάλα
  • 1 λίτρο νερό
  • Βιτάμ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα στρώνουμε στο ταψί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, 2-3 κουταλιές βιτάμ, το ρυζάλευρο κια ανακτεύουμε συνεχώς μέχρι ναπήξει το μίγμα.

Βήμα 3

Όταν το μίγμα έιναι έτοιμο περιχύνουμε τα φύλλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί και κλείνουμ επολύ καλά για να μην ξεχυλίσει η κρέμα στο ψήσιμο.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή