Νηστίσιμο γλυκό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα εύκολο και Πασχαλινό

2015-04-10
Νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Σου παραθέτω μία απλή και γήγορη συνταγή για να φτιάξεις και εσύ το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα εύκολο και Πασχαλινό ακολούθωντας τα βήματα που θα σου υποδείξω για να φτιάξεις μια από τις λατρεμένες μου συνταγές με τσουρέκι. Το λαχταριστό αυτό τσουρέκι θα αποτελέσει το τέλειο απογευματινό σου σνάκ συνοδεύοντας τέλεια τον καφέ ή το τσάι σου, ενώ μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη την περίοδο της Σαρακοστής. Σου συνιστώ λοιπόν να το δοκιμάσεις και για όποια απορία ή διευκρίνηση χρειαστείς εγώ θα είμαι στη διάθεσή σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της οθόνης.

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 60 γραμ. μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • χλιαρό νερό
  • κομμάτια ή ξύσμα σοκολάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μπόλ με χλιαρό νερό προσθέτοντας και λίγη ζάχαρη.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να αφρίσει.

Βήμα 3

Παράλληλα λιώνουμε το β ούτυρό μας σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Βήμα 4

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την έτοιμη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο, τη μαστίχα και το μαχλέπι χτυπημένα σε γουδί, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 5

Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 6

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τα αλείφουμε με βούτυρο, ξύσμα πορτοκαλιού, ζάχαρη και κομματάκια σοκολάτας.

Βήμα 7

Τα πλέκουμε σε πλεξούδα και τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλες σκεπασμένο για ακόμη μία ώρα.

Βήμα 8

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 9

Το τσουρέκι μας είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή