Νηστίσιμο ρυζόγαλο με ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού

2015-05-18
Νηστίσιμο ρυζόγαλο με ταχίνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μία υπέροχα θρεπτική και λαχταριστή συνταγή για να φτιάξεις νηστίσιμο ρυζόγαλο με ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού σου παρουσιάζω μέσα από την σελίδα που ακολουθεί. Είναι η ιδανική πρόταση για εκείνους που νηστεύουν αλλά θα ήθελαν ένα γευστικό γλύκισμα είτε για πρωινό είτε και για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Στη συγκεκριμένη συνταγή που διαφέρει από τις κλασικές προτάσεις για ρυζόγαλο γιατί αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώ το υψηλής θρεπτικής αξίας ταχίνι, ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει ένα απίστευτα απαλό άρωμα στο ρυζόγαλό μας. Δοκίμασε το και εσύ και είμαι σίγουρη πως θα το αγαπήσεις. Περιμένω σχόλια ή τυχόν απορίες σου στο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω σε αυτή τη σελίδα.

Υλικά

  • 1/5 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1-2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με το νερό μας.

Βήμα 2

Αφού εχει ρουφήξει το περισσότερο νερό το ρύζι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ταχίνι το οποίο έχουμε χτυπήσει προηγουμένως στο multi μαζί με λίγο νεράκι.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε διαρκώς μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Βήμα 4

Αφού πήξει το ρυζόγαλό μας αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Βήμα 5

Τρώγεται ζεστό ή και κρύο από το ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή