Πάβλοβα τσιχλωτή Χριστουγέννων

2015-12-26
Πάβλοβα τσιχλωτή Χριστουγέννων
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Αγαπημένες μου φίλες, πλησιάζουν οι μέρες των εορτών και ενώ θέλετε να φτιάξετε το τέλειο γλυκό για το τραπέζι σας δεν έχετε ακόμη αποφασίσει ποιο θα πρέπει να είναι αυτό έτσι ώστε ούτε πολύ χρόνο να φάτε στην κουζίνα αλλά παράλληλα να εντυπωσιάσετε και τους καλεσμένους σας, για αυτό και η συνταγή που σας παρουσιάζω παρακάτω για καταπληκτική πάβλοβα τσιχλωτή Χριστουγέννων αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη την ιδανική επιλογή για εσάς. Προσωπικά τη φτιάχνω κάθε Χριστούγεννα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και κάθε χρόνο δέχομαι τα εύσημα των καλεσμένων μου για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα του γλυκού μου. Φυσικά μιλάμε για την κλασική πάβλοβα ένα γλυκό που μοιάζει με τούρτα αποτελούμενη από κατάλευκη μαρέγκα πασπαλισμένη με διάφορα φρούτα του δάσους που σε προκαλούν να δοκιμάσεις όπως φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα σε συνδυασμό με λίγη ζάχαρη άχνη και κατακόκκινο σιρόπι βατόμουρου ενώ στο εσωτερικό κρύβεται η έκπληξη μίας υπέροχης κρεμώδους γέμισης που λιώνει στο στόμα. Μάλιστα την ονομάζω τσιχλωτή καθώς έτσι θα πρέπει να μοιάζει η υφή της μαρέγκας όταν την γευτεί κανείς. Αν σας έχω πείσει μέχρι τώρα τότε μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς φανταστική χριστουγεννιάτικη πάβλοβα που θα τους ξετρελάνει όλους. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • Για τη μαρέγκα:
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 180 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
  • 7 ασπράδια αυγού
  • Για την κρέμα:
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 150 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 100 γραμ. μέλι
  • 80 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το σιρόπι βατόμουρου:
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 400 γραμ. βατόμουρα
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Φράουλες
  • βατόμουρα
  • μύρτιλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη μαρέγκα μας.

Βήμα 2

Πρώτα λοιπόν χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα η οποία θα αυξάνεται σταδιακά, στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια αυγών προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Αφού δούμε να αφρατεύει για τα καλά το μείγμα μας προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κόρν φλάουρ κοσκινίζοντας τα.

Βήμα 4

Σταματάμε το χτύπημα και με 2-3 απαλές κυκλικές κινήσεις ομοιογενοποιούμε το μείγμα με μία σπάτουλα.

Βήμα 5

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι βουτηγμένο σε κρύο νερό κάνουμε από μία λακουβίτσα στο κέντρο του απλωμένου μείγματος.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για μία ώρα και κάτι μέχρι να δούμε να μπεζίζουν ελαφρώς.

Βήμα 7

Παράλληλα φτιάχνουμε την κρέμα μας, ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και τους σπόρους βανίλιας.

Βήμα 8

Πριν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα την οποία έχουμ επροηγουμένως μουλιάσει σε λίγο κρύο νερό.

Βήμα 9

Αφού αφήσουμε το μείγμα μας να κρυώσει προσθέτουμε και το γιαούρτι μαζί με το μασκαρπόνε, αναμειγνύουμε ώσπου να γίνει μία παχύρευστη κρέμα και τέλος αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για τα καλά.

Βήμα 10

Το σιρόπι βατόμουρου είναι ιδιαίτερα εύκολο αρκεί να σιγοβράσουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τον πουρέ βατόμουρου που θα φτιάξουμε προηγουμένως χτυπώντας στο multi τα βατόμουρα και σουρώνοντας καλά το μείγμα.

Βήμα 11

Τέλος στήνουμε το γλυκό μας γεμίζοντας με κρέμα τη λακούβα της μαρέγκας πασπαλίζοντας από πάνω με φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα και προσθέτοντας ακόμη μία στρώση από κρέμα και φρούτα από πάνω.

Βήμα 12

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και έτοιμο το γλυκό μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή