Πέρκα με πορτοκάλι και σπανάκι

2015-09-15
Πέρκα με πορτοκάλι και χόρτα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Φτιάξε καταπληκτική πέρκα με πορτοκάλι και χόρτα ακολουθώντας μια από τις πιο υγιεινές και νόστιμες συνταγές με ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την ακόλουθη σελίδα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι απλά και οικονομικά. Αρχικά θα πρέπει να ψήσεις το ψάρι σου σε ταψί με χυμό πορτοκαλιού, λίγο ελαιόλαδο και μάραθο. Στη συνέχεια θα τσιγαρίσεις τα χόρτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αρωματικά ενώ προς το τέλος προσθέτεις και τη ντομάτα αφήνοντας τα να σιγοβράσουν για λίγη ώρα. Σερβίρεις το ψάρι σου επάνω στα χόρτα. Θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό πέρκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό χόρτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνω τα φιλέτα της πέρκας τα τοποθετώ σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνω, περιχύνω το χυμό πορτοκαλιού, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου καθώς και το μάραθο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τσιγαρίζω τα χόρτα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αφού πρώτα τα πλύνω καλά και τα χοντροκόψω.

Βήμα 3

Προς το τέλος προσθέτω και τη ντομάτα, τον άνηθο, το μάραθο και το αλατοπίπερο και αφήνω να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρω το ψάρι μου επάνω στα χόρτα.

Βήμα 5

Καλή όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή