Πέρκα σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

2015-07-08
Πέρκα σαγανάκι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ακολούθησε τη συνταγή για πέρκα που σου παρουσιάζω και φτιάξε την λαχταριστή πέρκα σαγανάκι, μία ιδανική πρόταση για το καλοκαιρινό σου τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια ειδικά αν προτιμάς κάτι σε ψάρι το οποίο όμως να μην είναι το κλασικό ψητό αλλά με κάποια σαλτσούλα. Ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή του αλλά και οικονομικό λοιπόν το πιάτο που σου παρουσιάζω δεν είναι τίποτε άλλο από φιλετάκια πέρκας μαγειρεμένα σε λεμονάτη σάλτσα αρωματισμένη με ρίγανη και μερικές κουταλιές μουστάρδας για πιο πλούσια υφή και γεύση. Σου προτείνω να συνδυάσεις το πιάτο σου με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο, ανάλογα τι προτιμάς, και καλή σου απόλαυση. Μην παραλείψεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. φέτες πέρκας
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • λίγη ρίγανη
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πέρκα την οποία αφήνουμε να μαγειρευτεί για μερικά μόνο λεπτά από τη μία πλευρά και μερικά από την άλλη.

Βήμα 3

Μόλις δέσει η σάλτσα το σαγανάκι μας είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή