Πέρκα στη λαδόκολλα στο φούρνο με λαχανικά και κάπαρη

2015-08-31
Πέρκα στη λαδόκολλα με λαχανικά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μία άκρως μεσογειακή και νόστιμη συνταγή για ψάρι ώστε να ετοιμάσεις μια εξαιρετική πέρκα στη λαδόκολλα με λαχανικά που θα ενθουσιάσει εσένα και την οικογένεια σου, παρουσιάζεται μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία υπέροχη καλοκαιρινή και οικονομική πρόταση που δεν παρουσιάζει υψηλό δείκτη δυσκολίας και μπορείς εύκολα να υλοποιήσεις. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις εύκολα και απλά αν εξαιρέσεις το φινόκιο που είναι και εκείνο το συστατικό που θα χαρίσει υπέροχο άρωμα στο φαγητό σου. Ακολούθησε τη συνταγή μου και στείλε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σου
  • 4 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  • λίγη κάπαρη
  • 1 ρίζα φινόκιο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά μας.

Βήμα 2

Το ίδιο κάνουμε και με το φινόκιο το οποίο ιδανικά το κόβουμε λεπτές φέτες.

Βήμα 3

Σωτάρουμε τα λαχανικά μας σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο για 4 λεπτά και στη συνέχεια τα κατεβάζουμε από τη φωτιά αλατίζοντάς τα.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο πέρκας σε ένα κομμάτι λαδόκολλας προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τριγύρω τα σταρισμένα λαχανικά.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας και ολοκληρώνουμε με μερικές σταγόνες λευκό κρασί καθώς και λίγη κάπαρη.

Βήμα 6

Κλείνουμε τις λαδόκολλες σφιχτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 7

Το φαγητό σερβίρεται σε πιάτα με τη σάλτσα που κρατάει μέσα της η λαδόκολλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή