Πίτσα πεπερόνι του φοιτητή με βασική ζύμη

2015-02-02
pizza-peperoni
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια πολύ καλή συνταγή για σπιτική πίτσα πεπερόνι του φοιτητή με βασική ζύμη. Με αυτή την απλή συνταγή μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας πίτσα έχοντας έλεγχο των υλικών που χρησιμοποιείτε, και με μια φοβερή ζύμη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια πιτσαρία! Φτιάξτε τη και όσοι τη δοκιμάσουν θα σας λατρέψουν!

 

Υλικά

  • 320 μλ χλιαρό νερό
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκια μαγιά στιγμής
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Βασιλικό ξερό
  • Πεπερόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι στο χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15’

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάδι στο αλεύρι, όπως επίσης και το μίγμα με τη μαγιά

Βήμα 3

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη

Βήμα 4

Αφήνουμε να φουσκώσει 40’

Βήμα 5

Ζυμώνουμε και ανοίγουμε την ζύμη να είναι περίπου 2 εκατοστά σε πάχος

Βήμα 6

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 20’

Βήμα 7

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα βράζοντας τα ντοματάκια μαζί με το βασιλικό,το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη για 3’ ώστε να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη

Βήμα 9

Τοποθετούμε το πεπερόνι σε φέτες ή κομματάκια και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί

Βήμα 10

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά

Βήμα 11

Απολαμβάνουμε νόστιμη πίτσα πεπερόνι του φοιτητή με βασική ζύμη!

 

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή