Παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με παγωτομηχανή τέλειο

2015-07-15
Παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Η παρακάτω συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το πιο γευστικό παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με παγωτομηχανή που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για το αγαπημένο καλοκαιρινό γλύκισμα μικρών και μεγάλων και φτιάχνεται πανεύκολα ακολουθώντας πιστά τα βήματά μου. Για τη συνταγή θα χρειαστείς μηχάνημα παγωτομηχανής και φυσικά να χρησιμοποιήσεις τα πιο αγνά υλικά σου. Το ξεχωριστό στοιχείο του συγκεκριμένου παγωτού είναι η σπόροι βανίλιας Μαδαγασκάρης οι οποίοι δίνουν απίστευτο άρωμα στο παγωτό μας. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 400 γραμ. γάλα
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 καρποί βανίλιας Μαδαγασκάρης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σχίζουμε προσεκτικά τους καρπούς της βανίλιας κατά μήκος και με ένα κουταλάκι ή ένα μαχαιράκι ξύνουμε το εωτερικό τους αποσπώντας τα σποράκια που υπάρχουν.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τους άδειους καρπούς και το αφληνουμε για περίπου 1 ώρα εκτός φωτιάς να ποτίσει από το άρωμα της βανίλιας.

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τα σπόρια βανίλιας μέχρι να ομοιγενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε και πάλι

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή