Παγωτό κάστανο

2015-07-28
Παγωτό κάστανο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν το παγωτό κάστανο. Μία από αυτούς λοιπόν είμαι και εγώ για αυτό βρήκα την ευκαιρία να σου παρουσιάσω την αγαπημένη μου συνταγή για παγωτό μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για ένα δροσερό γλυκό που φτιάχνω κάθε χρόνο την εποχή που βγαίνουν τα κάστανα και μπορώ να καταναλώσω κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Φυσικά αποτελεί μία πολύ εύκολη πρόταση που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις καθώς αποτελείται από αγνά υλικά και καθόλου συντηρητικά όπως τα περισσότερα παγωτά του εμπορίου. Περιμένω με χαρά τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 350 γραμ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. κάστανα βρασμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα μέχρι λίγο πριν φτάσουν σε σημείο βρασμού.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη ρίχνοντας σιγά σιγά και την κρέμα από το κατσαρολάκι.

Βήμα 3

Στη συνέχεια επαναφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φτάσει στους 90 βαθμούς κελσίου περίπου (δηλ. αμέσως πριν το βρασμό)

Βήμα 4

Τέλος αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 5

Χτυπάμε τα κάστανα με την κρέμα στο μίξερ και φιλτράρουμε σε ψιλή σίτα.

Βήμα 6

Δουλεύουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή