Παγωτό κεράσι σπιτικό και εύκολο

2015-07-24
Παγωτό κεράσι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από τη συνταγή που σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα σου προτείνω να φτιάξεις υπέροχο παγωτό κεράσι σπιτικό και εύκολο, μία πρόταση από αγνά υλικά δίχως επιπλέον χρωστικές και συντηρητικά. Είναι μία συνταγή για παγωτό που ακολουθώ κάθε καλοκαίρι μιας και τότε βρίσκω φρέσκα κεράσια εποχής. Η οικογένεια μου ξετρελαίνεται και το παγωτό καταναλώνεται μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, είτε σκέτο είτε με σιρόπι από πάνω, με τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς και πολλούς ακόμη συνδυασμούς. Δες τη συνταγή μου παρακάτω και προσπάθησε να δημιοργήσεις και εσύ αυτό τον δροσιστικό πειρασμό στέλνοντας μου σχόλια και τυχόν απορίες σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας που ακολουθεί.

Υλικά

  • ½ κιλό κεράσια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 100 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινώντας χτυπάμε στο multi τα κεράσια μαζί με το χυμό λεμονιού και 70 γραμ. ζάχαρη.

Βήμα 2

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα , οπότε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί μαζί με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και της βανίλιας.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλςο προσθέτουμε και το μείγμα με από κεράσια.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο παγωτού και καταψύχουμε για περίπου 3 ώρες.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή