Παγωτό φράουλα με γιαούρτι και μέλι

2015-08-04
Παγωτό φράουλα με γιαούρτι και μέλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Δοκίμασε να φτιάξεις υπέροχο παγωτό φράουλα με γιαούρτι και μέλι, ακολουθώντας τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσεις με το γευστικό σου αποτέλεσμα όλη την οικογένεια. Το μυστικό για το τέλειο αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τις φρέσκες φράουλες εποχής που χαρίζουν το καταπληκτικό άρωμά και τα ζουμιά τους στο παγωτό μας. Η ελαφρώς ξινή γεύση του γιαουρτιού με τη γλύκα και τα αρώματα από το μέλι και τις φράουλες σε συνδυασμό με το κατακόκκινο χρώμα του φρούτου οδηγούν σε ένα άκρως δροσιστικό καλοκαιρινό γλύκισμα με ελαφριά γεύση χωρίς καθόλου συντηρητικά. Τίποτα δεν συγκρίνεται ένα καλό σπιτικό παγωτό για αυτό τρέξε να το δοκιμάσεις. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου μέσα από το χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 350 ml νερό
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Παράλληλα πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi και τις φιλτράρουμε σε μία σίτα προκειμένου να κρατηθούν τα σπόρια.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σιρόπι στον πουρέ φράουλας και σιγά σιγά το γιαούρτι με το μέλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4

Καταψύχουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσουννα δημιουργούνται κρύσταλλοι και τότε το χτυπάμε στο μίξερ.

Βήμα 5

Αφού το χτυπήσουμε μεταφέρουμε και πάλι το μείγμα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία χτυπήματος ακόμη μία φορά.

Βήμα 6

Τέλος αφήνουμε το παγωτό να παγώσει τελείως στην κατάψυξη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή