Παραδοσιακή σουσαμόπιτα Θράκης νηστίσιμη

2015-03-29
Παραδοσιακή σουσαμόπιτα Θράκης νηστίσιμη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου στέλνω μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή σουσαμόπιτα Θράκης νηστίσιμη όπως την μαγειρεύανε οι νοικοκυρές στα ορεινά χωριά μας. Η συνταγή είναι ιδιαίτερη καθώς πλέον προσωπικά δεν ακούω ούτε διαβάζω κόσμο να φτιάχνει σουσαμόπιτα αλλά είναι ιδιαίτερα απλή και νόστιμη καθώς περιέχει λίγα υλικά και έχοντας σαν βάση το σουσάμι, την ζάχαρη και την κανέλα, παράγει ένα νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη ειδικά αν σου αρέσουν τέτοιες γεύσεις. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και επιβεβαίωσε μου ότι σου άρεσε τόσο όσο εμένα.

Υλικά

  • 2 κιλά σουσάμι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
  • κανέλα
  • αλεύρι, όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά το σουσάμι.

Βήμα 2

Το βάζουμε στο φούρνο 10 λεπτά, να στεγνώσει.

Βήμα 3

Το βγάζουμε από το φούρνο και το χτυπάμε σε ξύλινο γουδί.

Βήμα 4

Βράζουμε το σουσάμι σε κατσαρόλα μ τη ζάχαρη, λίγο νερό και την κανέλα, μέχρι ν αγίνει σαν κουρκούτι.

Βήμα 5

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Φτιάχνουμε ζυμάρι με ενάμισι φλιτζάνι νερό, λίγο λάδι, αλάτι και αλεύρι, όσο πάρει.

Βήμα 7

Το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη.

Βήμα 8

Ανοίγουμε φύλλα ψιλά.

Βήμα 9

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.

Βήμα 10

Στρώνουμε σε αυτό φύλλο και σουσάμι, ραντίζοντας τα φύλλα με λάδι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 11

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή