Πασχαλινά ατομικά τσουρέκια εύκολα

2015-04-03
Πασχαλινά ατομικά τσουρέκια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 3:15 h

Πεντανόστιμα και πανεύκολα πασχαλινά ατομικά τσουρέκια εύκολα είναι η συνταγή που σου παρουσιάζω στην σελίδα μας παρακάτω. Πρόκειται για μία υπέροχη πρόταση για τσουρέκια που σου συνιστώ να ακολουθήσεις ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους. Τα ατομικά τσουρέκια ξεχωρίζουν γιατί είναι φτιαγμένα από απλά, αγνά υλικά που τα κάνουν πολύ αφράτα διατηρώντας τα επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα σπίτι σου. Θα αποτελέσουν το τέλειο πρωινό για σένα και τους αγαπημένους σου τόσο τις άγιες μέρες του Πάσχα όσο και τον υπόλοιπο χρόνο ενώ είναι τέλεια και σε συνδυασμό με τον καφέ ή το τσάι σου. Δοκίμασέ τα, πειραματήσου με διάφορες παραλλαγές και στείλε μου τις εντυπώσεις σου καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιήσες στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 100 γραμ. νερό
  • 100 ml γάλα
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
  • μαυροκούκι
  • 1 κρόκος αυγού
  • μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά να διαλυθεί.

Βήμα 2

Επίσης ζεσταίνουμε το ίδιο ελαφρά τοβούτυρο με το γάλα, τη ζάχαρη και το μαχλέπι ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα δύο αυτά μείγματα προσθέτοντας και τα αυγά και ανακατεύοντας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα μας μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και να κολλάει ελαφρώς στα τοιχώματα του μίξερ.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της δηλαδή περίπου 2 ώρες.

Βήμα 6

Αφού η ζύμη μας φουσκώσει την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να ξεφουσκώσει και την χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία θα πλάσουμε σε ατομικά μας τσουρέκια.

Βήμα 7

Μόλις τα πλάσουμε τα τοποθετούμε ένα ένα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε αφήνοντάς τα σε ζεστό μέρος να διπλασιάσουν και πάλι τον όγκο τους.

Βήμα 8

Αμέσως μετά αφού τα αλείψουμε με το χτυπημένο κρόκο αυγού και λίγο νεράκι και τα πασπαλίσουμε με μαυροκούκι, ζάχαρη καστανή, αμύγδαλο φιλέ ή ότι άλλο θέλουμε, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.

Βήμα 9

Διατηρούνται πολλές ημέρες, εαν αφού κρυώσουν τα τυλίξουμε με μεμβράνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή