Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό σιροπιαστό με σοκολάτα και καρύδια

2015-03-11
Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό σιροπιαστό με σοκολάτα και καρύδια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 55m

Όταν η σοκολάτα και το σιρόπι συναντούν το τσουρέκι, έχουμε πυροτεχνήματα παντού. Το Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό σιροπιαστό με σοκολάτα και καρύδια, μπορεί να σου δώσει το γλυκό που θέλεις για τις μέρες του Πάσχα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες προτάσεις που θα βρεις στον ιστότοπο μας για να φτιάξεις τσουρέκι καθώς υπάρχουν πληθώρα διαφορετικών υλικών που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους για να παράξουν αυτή την εκπληκτική γεύση που έχει αυτή η συνταγή. Προφανώς και μπορείς να την δοκιμάσεις και εκτός των ημερών του Πάσχα καθώς τρώγεται και σαν απογευματινό σνακ αλλά και σαν γλυκό μετά από κάποιο γεύμα σου. Δοκίμασε να το φτιάξεις, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα και θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σου για την συνταγή αυτή.

Υλικά

  • 365γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 65ml γάλα
  • 1γρ. μαστίχα
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 65γρ βούτυρο
  • 10γρ. μαχλέπι
  • 1 αυγό
  • 65ml νερό
  • 23γρ μαγιά
  • 20ml ηλιέλαιο
  • 100γρ πραλίνα
  • 50γρ καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 50γρ σταφίδες, ξανθές κατά προτίμηση
  • 15γρ λικέρ
  • 335γρ ζάχαρη
  • 250ml νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνεις το αλεύρι μαζί με το αλάτι.

Βήμα 2

Παράλληλα, ζεσταίνεις το γάλα με την μαστίχα, την ζάχαρη, το μαχλέπι και το βούτυρο και προσθέτεις το μείγμα στο μπώλ με το αλεύρι και το αλάτι.

Βήμα 3

Ρίχνεις μέσα το αυγό και το ηλιέλαιο και ανακατεύεις.

Βήμα 4

Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσει και προχωράς στην παρασκευή της σοκολάτας.

Βήμα 5

Βάζεις το λικέρ και τις σταφίδες σε ένα μπώλ για να μουλιάσουν.

Βήμα 6

Προσθέτεις την πραλίνα και τα καρύδια και ανακατεύεις.

Βήμα 7

Χωρίζεις το τσουρέκι σε δύο ίσα μέρη και αρχίζεις να το γεμίζεις με την σοκολάτα.

Βήμα 8

Ύστερα, πλέκεις το τσουρέκι σε κοτσίδες και το αφήνεις να φουσκώσει λίγο ακόμα.

Βήμα 9

Για το σιρόπι, θα βάλεις την ζάχαρη που έχει απομείνει και το νερό σε μια κατσαρόλα και θα το αφήσεις στην φωτιά για 4' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 10

Το αφήνεις να κρυώσει και ψήνεις το τσουρέκι στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βήμα 11

Όταν το τσουρέκι βγεί, το περιλούζεις με το σιρόπι και το αφήνεις να το απορροφήσει.

Βήμα 12

Τώρα το τσουρέκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δοκίμασες το τσουρέκι με σιρόπι και σοκολάτα; Σου άρεσε; Στείλε μας την γνώμη σου και όσες παραλλαγές έκανες για να μας δώσεις επιπλέον ιδέες.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή