Πιτάκια με αθερίνα και ντομάτα

2015-09-01
Πιτάκια με αθερίνα και ντομάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μέσα από τη συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω σε παροτρείνω να δοκιμάσεις να φτιάξεις εκπληκτικά σπιτικά πιτάκια με αθερίνα και ντομάτα, ένα πιάτο που θα γίνει ο αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη πρόταση ως προς την παρασκευή της ενώ και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και οικονομικά μιας και η αθερίνα είναι από τα ψαράκια που μπορείς να προμηθευτείς χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Δυόσμος, ντοματούλα, κρεμμυδάκι, αυγά και τυράκι της αρεσκείας σου τριμμένο είναι τα υλικά που θα παντρέψουν υπέροχα τη γεύση και τα αρώματα τους και θα σου χαρίσουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Θα χαρώ να ακολουθήσεις την συνταγή μου καθώς και να λάβω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αθερίνα καθαρισμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 4 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 3/4 κούπας αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα με το τυρί και τα αυγά ενώ στη συνέχεια προσθέτω και φρεσκοκομμένο δυόσμο.

Βήμα 2

Τέλος ρίχνω το αλεύρι και συνεχίζω να αναμειγνύω ώσπου να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι με αρκετό καυτό λάδι ρίχνω μία μία κουταλιές από το μείγμα μου σε συνδυασμό με μία αθερίνα κάθε φορά.

Βήμα 4

Μόλις τα πιτάκια χρυσαφίσουν από κάθε πλευρά τότε τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει τα πολλά λάδια.

Βήμα 5

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή