Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κανταϊφι

2015-09-21
portokalopita-me-fullo-kantaifi
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές συνταγές για πορτοκαλόπιτα θα βρεις παρακάτω καθώς η συγκεκριμένη φτιάχνεται με φύλλο κανταϊφι που στην ουσία συνδυάζει την βάση και την γεύση από το αγαπημένο γλυκό πορτοκαλόπιτα με το κανταίφι. Ένας συνδυασμός των δύο σιροπιαστών αυτών γλυκών πολύ γευστικός που μαζί με το γιαούρτι που περιέχεται στο μίγμα δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταίφι ξεπαγωμένο στο κουτί του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Για το σιρόπι:
  • φλούδα απο μισό λεμόνι
  • φλούδα απο μισό πορτοκάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα την κανέλα, το νερό, το χυμό, τη ζάχαρη και τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι για 5-6 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Ανοίγουμε το κανταίφι, αρχίζουμε να το ξεμαλιάζουμε και το σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσει.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη βανίλια.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε χαλαρό το κανταίφι σε 2-3 στρώσεις, το ραντίζουμε με το λιωμλενο βούτυρο κα το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Βήμα 6

Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε το μίγμα με το γιαούρτι και τα αυγά και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Βήμα 7

Τέλος μόλις βγει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και περιμένουμε να το απορροφήσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή