Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με ψημένα φύλλα και χυμό πορτοκάλι

2015-10-27
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με ψημένα φύλλα και χυμό πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Πρόκειται για μία από τις συνταγές με πορτοκαλόπιτα που σου έχουμε προτείνει που είναι τόσο νόστιμη και απολαυστική που θα την αγαπήσουν όσοι τη δοκιμάσουν. Η βάση της είναι το μπέικιν πάουντερ και περιέχει πορτοκάλι σε διάφορες μορφές, από ξύσμα μέχρι χυμό αλλά και σε λικέρ. Αυτό δίνει στην συνταγή αυτή μια πολύ έντονη γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το σιρόπι που και αυτό βασίζεται στο πορτοκάλι δίνουν ένα εξαιρετικό και μοναδικό αποτέλεσμα χωρίς να ενώνονται άλλα γλυκαντικά υλικά που τροποποιούν την γεύση της. Καταναλώνεται και συνδυάζεται εξαιρετικά με τον καφέ ή το τσάι σαν απογευματινό σνακ αλλά παράλληλα σερβίρεται και σαν το γλυκό μετά το κυρίως γεύμα της ημέρας. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 500 gr φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
  • 80 gr βούτυρο λιωμένο
  • 180 gr ζάχαρη
  • 180 gr λάδι ελαφρύ
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 1 φακελάκι (20 gr) baking powder
  • 5 αυγά
  • Για το σιρόπι:
  • Το χυμό από 2 πορτοκάλια
  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού
  • 250 gr ζάχαρη
  • 250 gr νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τα 6 φύλλα κρούστας, ανακατεύουμε τη λίγη ζάχαρη με την κανέλα, βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κ την κανέλα. Τα σουρώνουμε από τη μικρή πλευρά σαν βεντάλια.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και τα τοποθετούμε χαλαρά και κατά μήκος. Σουρώνουμε και τα 6 φύλλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη δυνατά μέχρι να ασπρίσει και φουσκώσει το μίγμα. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, το μπέικιν, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιών και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας με ένα ψαλίδι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε ένα ένα στο ομογενοποιημένο μίγμα.

Βήμα 5

Το μίγμα αυτό τώρα το ρίχνουμε πάνω από τα ψημένα φύλλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί από κάτω.

Βήμα 6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και τη φλούδα για 4-5 λεπτά και μόλις κρυώσει αρκετά η πορτοκαλόπιτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή