Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φέτα και κοτόπουλο

2015-08-08
Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φέτα και κοτόπουλο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια διαφορετική συνταγή με κοτόπουλο θα βρεις παρακάτω καθώς το ενσωματώνουμε σε γεμιστές πράσινες πιπεριές στις οποίες ρίχνουμε και φέτα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια και στη συνέχεια ρίχνουμε σκόρδο, σβήνουμε με ντομάτες και βράζουμε σε νερό. Παίρνουμε τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Στο τέλος ρίχνουμε φέτα και κοτόπουλο μέσα στις πιπεριές και σερβίρουμε. Μια κυρίως καλοκαιρινή πρόταση που φτιάχνεται και το χειμώνα και η οποία είναι αρκετά ιδιαίτερη, υγιεινή και πολύ γευστική. Σου συνιστώ να την φτιάξεις και να μου στείλεις πως σου φάνηκε καθώς και όποια παρατήρηση έχεις στο τέλος της σελίδας εκεί που είναι τα σχόλια.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέχρι 1 1/2 κιλό
  • 1 1/2 κιλό πιπεριές, πράσινες μικρές
  • μισό κιλό φέτα
  • 750 γραμ. ντομάτες
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Το κόβουμε κατόπιν κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ροδίσει και το σκόρδο.

Βήμα 6

Τα σβήνουμε τότε με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

Βήμα 7

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές.

Βήμα 8

Κόβουμε τα κοτσάνια και κάνουμε γύρω - γύρω από το κοτσάνι, όσο μπορούμε μικρότερη τρύπα για να αφαιρέσουμε τους σπόρους (όπως κάνουμε για τις γεμιστές).

Βήμα 9

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά χωρίς να τις κάψουμε.

Βήμα 10

Κόβουμε τη φέτα κομματάκια και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Βήμα 11

Προσεχτικά βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη σάλτσα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αραδιάζουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και στη συνέχεια ξαναβάζουμε πάνω - πάνω το κοτόπουλο.

Βήμα 12

Ρίχνουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

 

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή