Πρασοκιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

2015-10-28
prasokimadopita-me-xwriatiko-fullo
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια πρασοκιμαδόπιτα θα βρεις παρακάτω την οποία κάνουμε με χωριάτικο φύλλο. Πρόκειται για μία πίτα που αξίζει να τη δοκίμασετε καθώς είναι αρκετά θρεπτική και πάρα πολύ νόστιμη. Η γέμιση της συνταγής στηρίζεται κατά βάση στο πράσο και στον κιμά. Ο συνδυασμός του πράσου και το κιμά μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα μυρωδικά δίνουν ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό και πεντανόστιμο που αξίζει σίγουρα να την ετοιμάσετε και να την δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο (500 γρ)
  • 1 αυγο
  • λιγο γαλα
  • ελαιολαδο
  • Για τη γέμιση:
  • 4 μετρια πρασα
  • 4 αυγα
  • 1 μετριο ξερο κρεμμυδι
  • 1-2 φρεσκα κρεμμυδακια
  • 2-3 κλωναρακια σελινο ψιλοκομμενο
  • 4-5 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 κ.σ. βουτυρο
  • 1 κ.γ. κιτρινο καρρυ.
  • 1/2 Kgr κιμας αναμικτος (μοσχαρι και χοιρινο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε τα πράσα, το κρεμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέληνο και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγανι λιώνουμε βούτυρο, τοποθετούμε τον ανάμεικτο κιμά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τα πράσα, αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα, κατεβάζουμε απο τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε πολύ καλά, τα 3 πρώτα φύλλα της πίτας τα λαδώνουμε, τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού, περιχύνουμε με το μίγμα της γέμισης, λαδώνουμε τα άλλα 3 φύλλα και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.

Βήμα 5

Τέλος χτυπάμε, το αυγό με το γάλα, το απλώνουμε πάνω από την πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια, την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή