Πρασόπιτα νηστίσιμη με έτοιμο φύλλο σφολιάτας και σιμιγδάλι

2015-10-29
prasopita-nhstisimh-me-sfoliata
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Αν βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας όπου οι στερήσεις ξεκινάνε, μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις πιο υπέροχες πρασόπιτες που σου έχουμε προτείνει που θα βρεις παρακάτω. Ορίστε λοιπόν μία συνταγή για πρασόπιτα νηστίσιμη με σφολιάτα και σιμιγδάλι που είναι νοστιμότατη και περιέχει αρκετά διαφορετικά υλικά. Μία πίτα που εκτός από νηστίσιμη περιέχει πολλά λαχανικά που αποφεύγουν να φάνε κυρίως οι μικροί φίλοι μας σκέτα. Καρότα, σέληνο, πιπεριές, πράσα είναι μερικά από τα λαχανικά που περιέχονται σε αυτήν την πίτα. Μία συνταγή που θα λατρέψουν όλοι που είναι ιδανικό ορεκτικό ενός γεύματος καθώς και ένα καταπληκτικό μεσημεριανό αν το συνοδέψεις με μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 πράσα
  • 4 μανιτάρια λευκά στρογγυλά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 πατάτες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κλωνάρι σέληνο
  • 2 καρότα
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 μαϊντανό
  • 1/2 άνηθο
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα πράσα, τα καθρίζουμε, τα κόβουμε σε τεμάχια, τα πλένουμε, τα βάζουμε στη φωτιά σε βαθύ τηγάνι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι το σκόρδο, τις πατάτες, την πιπεριά φλωρίνης, τα καρότα σε ροδέλες, τα τοποθετούμε όλα μαζίσε ένα τηγάνι με το ελαίολαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα σωτάρουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σέληνο, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί πολύ καλά, τοποθετούμε το μίγμα από τα λαχανικά και γυρίζουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα που προεξέχει από το ταψί ώστε να κάνουμε την πρασόπιτα ανοιχτή (αλλιώς σκεπάζουμε από πάνω με το δέυτερο φύλλο σφολιάτας).

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουμε λίγο ελαίολαδο από πάνω με αυτό που μας έχει περισσέψει, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή