Ραβανί αφράτο κλασικό με άρωμα λεμόνι και σιρόπι της Άννας

2015-04-22
Ραβανί αφράτο κλασικό με άρωμα λεμόνι και σιρόπι της Άννας
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα βρεις μια σπεσιαλιτέ από την Μυτιλήνη για να φτιάξεις το ραβανί αφράτο κλασικό με άρωμα λεμόνι και σιρόπι της Άννας που είναι μια νόστιμη και σχετικά κλασική σε σχέση με τις άλλες συνταγές για ραβανί που έχουμε και προβάλουμε στην ιστοσελίδα μας. Η πρόταση αυτή έχει σαν βάση τη σιμιγδάλι και φτιάχνετε με τα γνωστά και κλασικά υλικά τα οποία φτιάχνεται το ραβανί με την διαφορά ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι λουσμένο με σιρόπι το οποίο είναι που δίνει την γλυκιά γεύση και προσθέτει το κάτι παραπάνω στην τελική γεύση της συνταγής. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τη γνώμη σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 320 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 9 αυγά
  • 320 γραμ. γάλα
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • Για το σιρόπι:
  • 325 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη (για να μη μυρίζουν) και τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα.

Βήμα 2

Τα ενώνουμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη μπαίκιν, το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βήμα 3

Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32-34 και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 4

Δένουμε στο μεταξύ το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγεί το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε.

Βήμα 5

Περιχύνουμε με το κουτάλι σιγά σιγά το γάλα χλιαρό που το ρουφάει αμέσως.

Βήμα 6

Γαρνίρουμε το γλυκό με σοκολάτα ή με σαντιγύ ή το σερβίρουμε σκέτο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή