Ραβανί Γαλαξιδίου με ρύζι της Αλεξάνδρας

2015-04-03
Ραβανί Γαλαξιδίου με ρύζι της Αλεξάνδρας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Σου στέλνω μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις το ραβανί Γαλαξιδίου με ρύζι της Αλεξάνδρας που την θεωρώ μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη πρόταση σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για ραβανί που μπορείς να διαβάσεις στον ιστότοπο μας. Η πρόταση αυτή έχει σαν βάση το ρύζι, περιέχει αμύγδαλα σαν ξηρό καρπό και τα γλυκαντικά της είναι η ζάχαρη, το γαρύφαλλο και μπόλικη κανέλα. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις αυτή τη διαφορετική εκδοχή για ραβανί και να μου στείλεις την άποψη σου για την συνταγή αυτή στα σχόλια που βρίσκονται στο τέρμα της σελίδας κάτω από το τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 750 γραμ. ρύζι (καρολίνα) αλεσμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
  • κανέλα (σκόνη)
  • γαρύφαλλα (ολόκληρα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μισό λάδι, το αλεσμένο ρύζι και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνουν όλα ένα πολύ πηχτό μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι (αλείφουμε όλη την επιφάνεια) και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Βήμα 4

Με μία βελόνα του πλεξίματος κόβουμε το μίγμα σε μπακλαβωτά κομμάτια και στη μέση κάθε κομματιού βάζουμε ένα γαρύφαλλο.

Βήμα 5

Ψήνουμε το γλυκό στους 200 βαθμούς για δύο ώρες, προσέχοντας να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή