Ραβανί γλυκό ταψιού με μέλι και αμύγδαλα από την Ιθάκη

2015-05-08
Ραβανί γλυκό ταψιού με μέλι και αμύγδαλα από την Ιθάκη
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ γευστική και γλυκιά συνταγή για ραβανί γλυκό ταψιού με μέλι και αμύγδαλα από την Ιθάκη θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή αυτή είναι ελαφρώς διαφορετική από τις γνωστές συνταγές με ραβανί που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας αρχικά γιατί η βάση της είναι το ρύζι και όχι το σιμιγδάλι. Κατά δεύτερον, περιέχει πολύ μέλι και μέσα στο μείγμα αλλά και στο σιρόπι και κατά τρίτον γιατί ο μόνος ξηρός καρπός που χρησιμοποιούμε είναι τα αμύγδαλα. Είναι μια πολύ γλυκιά πρόταση για όλους τους μήνες του χρόνου και σου συνιστώ να το μαγειρέψεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου στην περιοχή των σχολίων στο τέλος της σελίδας για όποια απορία, διευκρίνηση ή σχόλιο θέλεις να κάνεις και να με ρωτήσεις. Καλό μαγείρεμα και καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 875 γραμ. ρύζι
  • 750 γραμ. ζάχαρη
  • 1.750 γραμ. μέλι
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού λάδι
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
  • νερό δύο φορές περισσότερο από το μέλι
  • Για το σιρόπι:
  • 200 γραμ. μέλι
  • 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • 3/4 του ποτηριού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στη φωτιά κατσαρόλα με το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο - λίγο αλεσμένο μέτρια το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρει ρόδινο χρώμα και να βράσει το ρύζι.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν βάλουμε ένα μαχαίρι και δούμε πως δεν κολλάει.

Βήμα 4

Αλείφουμε με λάδι το ταψί, ρίχνουμε το μίγμα μέσα (αν βγάλει λάδι, το μαζεύουμε με κουταλάκι), το στρώνουμε, το χαράζουμε σε φελλιά (κομμάτια) και βάζουμε σε κάθε φελλί από ένα αμύγδαλο ασπρισμένο.

Βήμα 5

Το ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να γίνει πιο κόκκινο το χρώμα.

Βήμα 6

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βήμα 7

Βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό πέντε λεπτά, σιροπιάζουμε το γλυκό και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για να πιεί το σιρόπι.

Βήμα 8

Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή