Ραβανί παραδοσιακό ρυζιού χωρίς αλεύρι και με λίγα υλικά

2015-04-05
Ραβανί παραδοσιακό ρυζιού χωρίς αλεύρι και με λίγα υλικά
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη συνταγή για ραβανί παραδοσιακό ρυζιού χωρίς αλεύρι και με λίγα υλικά από την Πελοπόννησο όπως την έφτιαχνε η γιαγιά του γαμπρού μου. Η συνταγή είναι παμπάλαια και είναι από τις πιο απλές προτάσεις για ραβανί που μπορείς να βρεις καθώς περιέχει ελάχιστα υλικά και φτιάχνεται από τον συνδυασμό του ρυζιού που είναι και η βάση της πρότασης αυτής, με αυγά, βούτυρο και ζάχαρη. Μπορείς να κάνεις τους πειραματισμούς σου και τις παραλλαγές σου όπως το να προσθέσεις κάποιο ξηρό καρπό ή να βάλεις κάποιο γλυκαντικό όπως η άχνη ζάχαρη, η κανέλα ή το γαρύφαλλο αλλά η γνώμη μου είναι πως και σκέτη, η πρόταση αυτή είναι πάρα πολύ νόστιμη. Αν την δοκιμάσεις θα ήθελα τη γνώμη σου καθώς και να μου πεις τι παραλλαγή και προσθήκη υλικού έκανες.

Υλικά

  • 330 γραμ. βούτυρο
  • 14 αυγά
  • 650 γραμ. ρύζι κοπανισμένο
  • 650 γραμ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε λίγο το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, το βάζουμε σε λεκάνη και το δουλεύουμε με το χέρι να ασπρίσει καλά για ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έναν έναν τους κρόκους των αυγών.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα σιγά σιγά και δουλεύοντας διαρκώς, προσθέτουμε τέλος και το ρύζι, και αυτό σιγά σιγά.

Βήμα 4

Όταν το μίγμα γίνει μία δουλεμένη μάζα, αλείφουμε με βούτυρο το τάψι και το αναποδογυρίζουμε.

Βήμα 5

Το ψήνουμε σε κανονικό φούρνο μέχρι να ροδίσει και αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κοκκινίζουμε με ζάχαρη.

Βήμα 6

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή