Ροφός μπιάνκο

2015-08-09
Ροφός μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή με ροφό που σου παραθέτω παρακάτω θα σε βοηθήσει να μάθεις πως φτιάχνεται ο πιο νόστιμος ροφός μπιάνκο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ανάλαφρη πρόταση για ψάρι ιδανική για το καλοκαίρι η οποία αποτελείται από όποιο ψαράκι σας αρέσει (η συνταγή βασίζεται στο φιλέτο ροφού αλλά γίνεται με παρόμοιο αποτέλεσμα και με διαφορετικά ψάρια) σε συνδυασμό με πατατούλες στην κατσαρόλα και μία πεντανόστιμη λεμονάτη σάλτσα αρωματισμένη με λίγο σκόρδο. Ο ροφός μπιάνκο είναι ιδιαίτερα εύκολος και γρήγορος στην παρασκευή του ενώ συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις και εσύ την πρόταση μου χωρίς δεύτερη σκέψη καθώς και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στη σελίδα κάτω κάτω.

Υλικά

  • 4 φιλέτα ροφού
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τις πατάτες με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι μας.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το ανάλογο νερό ώστε να βράσουν οι πατάτες μας και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 3

5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο ανακινώντας καλά την κατσαρόλα μας.

Βήμα 4

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή