Ρυζόγαλο με ασπαρτάμη, βρασμένο ρύζι και νερό

2015-06-01
Ρυζόγαλο για διαβητικούς
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η συνταγή που παρουσιάζεται στην παρακάτω σελίδα είναι για να φτιάξεις υπέροχο ρυζόγαλο με ασπαρτάμη, βρασμένο ρύζι και νερό και πιστεύω πως αποτελεί την τέλεια πρόταση για ρυζόγαλο για όσους φυσικά είναι διαβητικοί και ακολουθούν μία πιο προσεγμένη και ελεγχόμενη διατροφή. Είναι το γλύκισμα που όλοι νωρίζουμε μόνο που αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε κάποιο υποκατάστατό της και συγκεκριμένα Σπλέντα, χωρίς ωστόσο να χάνει το γλυκό μας τη γευστική του αξία. Ακολούθησε τη συνταγή και δοκίμασε το γλύκισμα που σου προτείνω, ενώ εγώ με χαρά θα περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας. Μην ξεχνάς πως οποιαδήποτε συνταγή σου προτείνουμε, αν είσαι διαβητικός να πάρεις και την έγκριση του γιατρού σου πριν την δοκιμάσεις.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/5 φλιτζάνι Σπλέντα (υποκατάστατο της ζάχαρης) ή ασπαρτάμη
  • σταφίδες (προαιρετικά)
  • κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι στο νερό για περίπου 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη Σπλέντα μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε βράσει προηγουμένως μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε μέχρι το γλυκό μας να πήξει και να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Βήμα 4

Αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκαι πασπαλίζοντας με σταφίδες και τριμμένη κανέλα η οποία έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες κατά του διαβήτη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή