Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού

2015-05-16
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Δες παρακάτω τη συνταγή που σου προτείνω για να φτιάξεις ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού. Πρόκειται για μία υπέροχη και λίγο διαφορετική παραλλαγή από το κλασικό ρυζόγαλο καθώς χρησιμοποιούμε γάλα καρύδας αντί για το απλό γάλα. Γενικά το ρυζόγαλο είναι πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό το οποίο κατά τη γνώμη μου επιδέχεται πολλές παραλλαγές ανάλογα με το υλικό που αγαπάει και θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς. Η συγκεκριμένη πρότασή μου δίνει μία κάπως πιο εξωτική πινελιά στο γλυκό μας καθώς και ένα ιδιαίτερο άρωμα. Σου συνιστώ να το δοκιμάσεις και γιατί όχι να πειραματιστείς κάνοντας και τη δική σου μικρή παραλλαγή προσθέτοντας τη δική σου προσωπική πινελιά. Περιμένω με πολύ χαρά τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα 1 λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 450 ml γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • ινδοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη φλούδα από 1 λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη αφαιρώντας αργότερα τη φλούδα.

Βήμα 2

Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ρουφήξει το περισσότερο υγρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό αρωματισμένο γάλα μαζί με τη ζάχαρη καθώς και το γάλα καρύδας.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε διαρκώς, ρίχνοντας και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε νερό, έως ότου πήξει το μείγμα μας.

Βήμα 4

Αφαιρούμε το ρυζόγαλο από τη φωτιά αφού έχει πήξει αρκετά και σερβίρουμε ζεστό σε ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας κανέλα ή ινδοκάρυδο αν το προτιμάμαι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή