Ρυζόγαλο με γάλα σόγιας διαίτης με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά

2015-05-20
Ρυζόγαλο με γάλα σόγιας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φτιάξε μόνος σου υπέροχο ρυζόγαλο με γάλα σόγιας διαίτης με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί και δαιτήρησε το σώμα σου σε φόρμα καθώς πρόκεται για μια από τις πιο λάιτ συνταγές για ρυζόγαλο που έχεις συνταντήσει. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραλλαγή του αγαπημένου από όλους μας ρυζόγαλου καθώς αντί για απλό γάλα χρησιμοποιούμε γάλα σόγιας το οποίο είναι διαδεδομένο για την εξαιρετικά υψηλή θρεπτική του αξία. Αυτό λοιπόν το γλύκισμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν μία πιο εκλεπτισμένη διατροφή χωρίς ωστόσο να χάνει το υπέροχο γευστικό της αποτέλεσμα. Δοκίμασε να το φτιάξεις και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 700 ml γάλα σόγιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γραμ. ρύζι γλασέ
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • ξυλαράκι κανέλας για ντεκόρ
  • 500 ml νερό
  • 1/5 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Αφού ρουφήξει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε το γάλα σόγιας μαζί με τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας αργά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.

Βήμα 3

Χωρίζουμε το ρυζόγαλό μας σε μικρά ατομικά μπολάκια πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα το καθένα ξεχωριστά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με ένα ξυλάκι κανέλας στο πλάι για ντεκόρ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή