Ρυζόγαλο με κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης και ζαχαρούχο γάλα

2015-05-14
Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Αν θέλεις και εσύ να φτιάξεις ένα υπέροχο, λαχταριστό ρυζόγαλο με κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης και ζαχαρούχο γάλα και πλούσια κρεμώδη υφή, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα την συνταγή που σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα πιο αγνά υλικά σου και σε μερικά μόνο λεπτά θα μπορείς να απολαύσεις εσύ, η οικογένειά σου και οι φίλοι σου το αγαπημένο γλύκισμα σε μία μικρή παραλλαγή που το κάνει πιο κρεμώδες και πιο αρωματικό. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για ρυζόγαλο που σου έχουμε παρουσιάσει και περιμένω τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν απορίες στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της οθόνης.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 1/5 κούπα ζάχαρη
  • 1/5 κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα νερό
  • κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • ξυσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας σε μία κούπα νερό και περιμένουμε ανακατεύοντας να ρουφήξει όλο το υγρό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας διαρκώς και αργά έως ότου πήξει το μείγμα μας και βράσει εντελώς το ρύζι.

Βήμα 3

Σερβίρουμε το ρυζόγαλό μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Βήμα 4

Παγώνουμε τα μπολάκια στο ψυγείο και το γλυκό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή