Σαπούν χαλβάς Σμυρνέεικος από τη Μικρά Ασία

2015-03-02
Σαπούν χαλβάς Σμυρνέεικος από τη Μικρά Ασία
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια πολύ διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις σαπούν χαλβά Σμυρνέεικο από τη Μικρά Ασία όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου και την περιγράφει στο βιβλίο συνταγών της. Η συνταγή είναι εντελώς διαφορετική από τις γνωστές συνταγές για χαλβά που θα βρεις καθημερινά και προέρχεται από τον Ελληνισμό στην Μικρά Ασία. Σου προτείνω αν θέλεις να πειραματιστείς, να φτιάξεις την συνταγή και να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τη γνώμη σου.

Υλικά

  • 1 ποτήρι κόρν φλάουρ
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2/3 του ποτηριού βούτυρο
  • 2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και τσιγαρίζουμε σε λιωμένο βούτυρο τα αμύγδαλα, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα εμαγιέ, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Βήμα 3

Όταν πάρει 2 - 3 βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.

Βήμα 4

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, αφαιρώντας το βούτυρο που τυχόν θα περισσέψει και θα βγεί στην επιφάνεια.

Βήμα 5

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή