Σαραγλί μπακλαβά Τούρκικο με ταχίνι σε χειροποίητο φύλλο

2015-05-24
Σαραγλί μπακλαβά Τούρκικο με ταχίνι σε χειροποίητο φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική πρόταση για σαραγλί μπακλαβά Τούρκικο με ταχίνι σε χειροποίητο φύλλο σου παρουσιάζεται παρακάτω απευθείας από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας που είναι συνταγή της γιαγιάς του γαμπρού μου την οποία μαγειρεύουμε κυρίως τον χειμώνα και απολαμβάνουμε καθώς την θεωρούμε εξαιρετική. Διαφέρει αισθητά από τις άλλες προτάσεις για σαραγλί που θα βρεις καθώς η βάση της είναι το ταχίνι αλλά περιέχει όλα τα υπόλοιπα βασικά υλικά και τυλίγεται σε χειροποίητο φύλλο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και θα ήθελα τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου που μπορείς να μου τις στείλεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός)
  • Για τη ζύμη:
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • ζεστό νερό
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό ταχίνι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • λίγο πιπέρι
  • μισό κιλό καρυδόψιχα
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το ταχίνι ανακατεύοντάς το καλά με το λάδι και το πιπέρι.

Βήμα 2

Κοπανίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι και τόσο ζεστό νερό, όσο να γίνει η ζύμη μας σφιχτή.

Βήμα 4

Ανοίγουμε με τη ματσόβεργα φύλλο, όσο μπορούμε πιο λεπτό και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το ταχίνι και 4-5 κουταλιές από το καρύδι.

Βήμα 5

Τυλίγουμε το φύλλο στη βέργα, το σουρώνουμε αρκετά, το βγάζουμε με προσοχή από τη βέργα και το τοποθετούμε στο ταψί.

Βήμα 6

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας το ένα κομμάτι κοντά στο άλλο.

Βήμα 7

Στο τέλος, τρυπάμε το σαραϊλί κατά αποστάσεις με ένα πιρούνι.

Βήμα 8

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 9

Όταν ψηθούν και κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, που έχουμε ετοιμάσει με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή