Σκαλτσούνια Πάτμου εύκολα και αλάδωτα και σκεπαστά της Λαμπρής

2015-05-12
Σκαλτσούνια Πάτμου εύκολα και αλάδωτα και σκεπαστά της Λαμπρής
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια ακόμα νοστιμότατη συνταγή για σκαλτσούνια Πάτμου εύκολα και αλάδωτα και σκεπαστά της Λαμπρής σου παρουσιάζω παρακάτω η οποία περιέχει αγνά υλικά και είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και γευστική πρόταση για σκαλτσούνια αν την συγκρίνουμε με τις διαφορετικές συνταγές που σου έχουμε παρουσιάσει. Η γέμιση της είναι αρκετά απλή καθώς περιέχει μόνο καρύδια και κανέλα και η ζύμη της που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνταγής είναι αφράτη και νοστιμότατη. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις να την μαγειρέψεις και για ότι με χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις το μήνυμα σου στην περιοχή των σχολίων στο τέλος της περιγραφής της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζανι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταχτόνερο
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αμμωνία
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα
  • 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα κοπανισμένη
  • Για το ζαχάρωμα:
  • ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο, μέχρι να γίνει κρέμα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και τα δουλεύουμε μαζί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σταχτόνερο χλιαρό (εξακολουθώντας το χτύπημα), την αμμωνία (διαλυμένη στο χλιαρό γάλα) και τη σόδα, διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού.

Βήμα 4

Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι ωραίο, που να ανοίγει φύλλο.

Βήμα 5

Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί.

Βήμα 6

Κοπανίζουμε την καρυδόψιχα.

Βήμα 7

Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Βήμα 8

Ανοίγουμε χοντρό φύλλο.

Βήμα 9

Το κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια με φλιτζάνι.

Βήμα 10

Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά γέμιση και κλείνουμε το σκαλτσούνι.

Βήμα 11

Αλείφουμε τις άκρες με ασπράδι χτυπημένο, για να σμίξουν καλά.

Βήμα 12

Τα βάζουμε στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 13

Μόλις βγούν, ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή